OVER JFC

Op 20 Augustus 2013 begon Frank Jongsma les te geven in een gymzaal aan de Lijsterbesstraat te Emmeloord onder de naam BJJ Jongsma Emmeloord. Er werd op de dinsdag- en vrijdagavond lesgegeven in Brazilian Jiu Jitsu.

Na 4 jaar was er een stabiel groot team ontstaan en kreeg Frank de kans om de school uit te breiden door naar een vaste locatie te gaan. Dit was ook nodig want er was vraag naar meer diversiteit in vechtsport en dat was in de toenmalige gymzaal gewoon niet mogelijk.

Op 4 September 2017 was het zo ver. De overstap was een feit. De gymzaal werd geruild voor een vaste locatie aan de Escudo 3c te Emmeloord. Andere vechtstijlen werden toegevoegd  aan het rooster om de vraag te kunnen beantwoorden. Gezien de nieuwe locatie en het grotere aanbod  in vechtstijlen is het logo en de naam van  de school gewijzigd.  BJJ Jongsma Emmeloord was toen ook veranderd naar Jongsma’s Fight Center.

In Januari 2020 zijn wij wederom van loactie veranderd. Door de imense groei moesten wij op zoek naar een grotere ruimte. Met een beetje mazzel hebben wij ons weten te vestigen in het Centrum van Emmeloord onder de Rabobank. Met de hulp van vele vrienden wisten wij in een korte tijd een oud archief om te toveren tot een profesionele gym met een mat van 140 m2 en krachtsport gedeelte van 90 m2. De naam van ons centrum is veranderd naar Jongsma’s Training Center.

Wij geven sinds het begin van de school les volgens de beginselen van Jiu Jitsu Factory Holland,  dit om de kwaliteit te behouden en te garanderen. Net zoals bij  de start in 2013 hanteren wij nog steeds het motto “ Veiligheid, Kwaliteit, Laagdrempeligheid en Gezelligheid”.  Sporten moet volgens ons in elk geval aan deze vier voorwaarden voldoen. Bij ons hoeft u geen  “harde” trainingen te verwachten waar u bont en blauw van thuiskomt. De nadruk ligt op “intensieve” trainingen. Iedereen moet namelijk de volgende dag weer werken en/of naar school –  op blauwe ogen, kapotte enkels of ribben zit niemand te wachten, al helemaal niet onze werkgevers en vooral onze zzp-ers niet. Met intensieve  trainingen kan iedereen trainen op zijn/haar  niveau. Of iemand jaren ervaring heeft of pas begint  maakt niet uit. Iedereen kan bij ons terecht !!!

Wij houden echt van gezelligheid. Hoe goed de kwaliteit en andere punten ook zijn, zonder gezelligheid  wordt het  volgens ons  niet leuk. De mensen willen er na een drukke dag graag  even uit, maar dan moet het behalve fijn sporten ook gezellig zijn. Althans dat vinden wij! Kom gerust eens langs om te kijken, of doe een keertje mee!

Huisregels en Voorwaarden

 • Jongsma’s Traning Center is niet aansprakelijk voor persoonlijk letsel en/of materiële schade in welke vorm dan ook zowel voor, tijdens als na de lessen en wedstrijden.
 • De deelnemers aan de lessen zijn zelf verantwoordelijk en dan ook aansprakelijk voor de door hen aangebrachte schade aan eigendommen van Jongsma’s Training Center en/of deelnemers aan de lessen.
 • Jongsma’s Training Center draagt geen verantwoordelijkheid voor verlies en/of ontvreemding van eigendommen.
 • Deelnemers aan de lessen dienen zich op gepaste wijze te gedragen. Dit vraagt van de deelnemers zowel tijdens als buiten de lessen de nodige eigenschappen zoals eerlijkheid, zelfbeheersing, inzet, doorzettingsvermogen en het belangrijkste: respect tegenover je medemens.
 • Wanneer iemand moedwillig of door roekeloos gedrag een blessure veroorzaakt en daardoor de gedupeerde b.v. 3 weken niet kan trainen, dan mag de veroorzaker gedurende die 3 weken ook niet deelnemen aan de lessen.
 • Wanneer er gasten (toeschouwers of personen die een les willen volgen)  worden meegebracht, moeten deze voor de les persoonlijk worden voorgesteld aan de instructeur. Die beslist of iemand wel of niet mag deelnemen aan de les, dan wel toeschouwer mag zijn tijdens de les (zie onderstaande huisregel).
 • De instructeurs behouden zich het recht voor personen uit te sluiten van deelname aan een les of te weigeren als toeschouwer tijdens de les zonder opgaaf van reden.
 • Deelnemers aan de lessen dienen op tijd aanwezig te zijn, dus vóór aanvang van de les. Later komen dient vooraf kenbaar gemaakt te worden. Bij later instromen dient men zich vooraf  te melden bij de instructeur voordat  men mee gaat doen met de les.
 • Deelnemers aan de lessen dienen schone handen en voeten te hebben. De nagels van handen en voeten dienen kortgeknipt te zijn. Sieraden dienen verwijderd te worden. Sieraden die niet verwijderd kunnen worden dienen met sporttape(zelf meenemen) afgeplakt te worden.
 • De deelnemers dienen schone trainingskleding te dragen. Lange haren dienen in bv een staart d.m.v. een elastiek bij elkaar gehouden te worden.
 • Het trainen onder invloed van alcohol en/of drugs is niet toegestaan.
 • Bij activiteiten buiten de mat, bijv. eten/drinken, van kleedkamer naar de mat gaan, gebruik maken van het toilet enzovoort, is het voor alle deelnemers verplicht slippers of crocs te gebruiken. Het dragen van alleen sokken is niet toegestaan.
 • De mat mag enkel met blote voeten/worstelschoenen betreden worden tenzij de instructeurs anders aangeven. Buitenschoenen mogen nooit op de mat komen. Ook het dragen van sokken tijdens de les is niet toegestaan.
 • Examens/Graduatie BJJ: Examegeld voor kinderen bedraagd 40,-. Dat is incl band en diploma. Voor volwassenen is dat 60,-.
 • Tijdens de lessen dient gepaste trainingskleding gedragen te worden (informeer bij de instructeur).
 • Bij BJJ is het dragen van een shirt/rashguard onder het jiu jitsu pak verplicht.
 • Eten in welke vorm dan ook (ook geen kauwgum)  tijdens een training is niet toegestaan.
 • Het filmen en fotograferen van kinderen is niet toegestaan. Dit i.v.m. de privacy.
 • Wij hebben 5 weken vakantie per jaar. dat is 3 weken zomervakantie en 2 weken kerstvakantie. Jeugd heeft vaker in het jaar vakantie. De contributie is hierop gebaseerd, en loopt daardoor in de vakantie gewoon door.
 • Jongsma’s Training Center hanteert inschrijfgeld van 10,- en een opzegtermijn van 1 volle kalendermaand. Alleen schriftelijke opzeggingen worden in behandeling genomen.
 • Have Fun!!! 🙂

"Keep your friends close, but keep your elbows closer"

Frank Jongsma

Frank Jongsma geboren op 8 mei 1982 begon op 5 jarige leeftijd met het beoefenen van vechtsport.  Dit werd in eerste instantie gedaan om zijn motoriek, en zelfvertrouwen te verbeteren om zo ook weerbaarder te worden. De vechtsport werd echter al snel een passie voor Frank, en 1x per week trainen werd al snel 3 à 4x per week. Naarmate Frank ouder werd,  trainde hij vaker en bekwaamde hij zich in diverse vechtsporten,  zoals:

Traditioneel/Free Style Jiu Jitsu, Wado Karate, Kyokushin karate, Brazilian Jiu Jitsu, Judo, Aikido, Pencak Silat, Kickboksen, Thaiboksen, MMA en Krav Maga

Daarin heeft Frank ook veel nationale en internationale wedstrijdervaring opgedaan en heeft hij ook vele malen op het prijzen podium gestaan.

Brazilian Jiu Jitsu vindt  Frank het leukst om te doen. Hij  traint al jaren met erg veel plezier en dedication onder Mathieu Peters en heeft de paarse band 4e  graad. Mathieu Peters is de founder en Headcoach van Jiu Jitsu Factory Holland en trainer van diverse top bjj atleten en UFC veteraan Hans Stringer. Frank doet nog steeds wedstrijden maar richt zich daarin op het Brazilian Jiu Jitsu.

Frank heeft ook veel ervaring met krachtsport, met de nadruk op powerlifting. Hij doet dit sinds 1998 en daarbij is powerlifting nu een basis onderdeel van zijn trainingen.