LESAANBOD JFC

Bij Jongsma’s Fight Center kan er deelgenomen worden aan verschillende groepslessen. Zo geven wij les in Brazilian Jiu Jitsu,  MMA, Grappling en Selfdefence. Ook kunt u kiezen voor Personal Training als particulier maar natuurlijk ook bedrijfsmatig en onderwijsinstelling kunnen bij ons terecht. Hieronder kunt u lezen wat deze sporten precies inhouden, en kunt u zich desgewenst  inschrijven voor een proefles. Mocht u nog vragen hebben dan vernemen wij dit graag.

BRAZILIAN JIU JITSU

Braziliaans Jiu Jitsu (BJJ), ook wel Gracie Jiu Jitsu genoemd, is een vechtsport die er op gericht is  je tegenstander d.m.v. een takedown/worp zo snel mogelijk naar de grond te krijgen en daar verder te gaan met het grondgevecht. Wie op de grond kan vechten heeft de beste verdedigingskansen omdat uit onderzoek blijkt dat ongeveer 80% van alle gevechten op de grond eindigt. Het doel is een dominante positie te krijgen en ervoor te zorgen dat je je tegenstander controleert. Vervolgens probeer je door een klem of een verwurging je tegenstander tot opgave te dwingen.

INSTAPCURSUS BRAZILIAN JIU JITSU

Instapcursus Brazilian Jiu Jitsu(BJJ). Dit is een cursus van 12 weken. In deze 12 weken leert men de fundamentele basis van het BJJ.

Diverse posities, ontsnappingen, klemmen en andere Do and Don’ts komen aan bod. In deze cursus wordt NIET gespard/geworsteld.

MMA

MMA staat voor Mixed Martial Arts.  Het is een combinatie van stoten,  trappen,  werpen, takedowns en grondvechten.

Het stoten en trappen is niet zoals bij  kickboksen,  omdat er met veel meer rekening gehouden moet worden, zoals eventuele worpen,  takedowns en het grondgevecht.  Ook de handschoenen en spelregels in het MMA zijn anders.  Daarom verloopt het  staande gevecht anders  dan bij  kickboksen.

PERSONAL TRAINING

Bij Personal Training wordt een training op maat samengesteld voor de klant. De wensen en/of doelen van de klant zijn onze uitdaging en dit doen wij met veel plezier en toewijding. Dit kan 1 op 1, of in groepjes (bv bedrijfsmatig).

WOMAN SELFDEFENCE

Dit is een een combinatie van zelfverdediging technieken, tactieken met een stukje kracht en conditie oefeningen.

KLEUTER BRAZILIAN JIU JITSU

Wij hebben het speciale Kleuter BJJ Programma(4 tm 5 jaar). Ook wel de “Kleine Kampioenen” genoemd.