BRAZILIAN JIU JUTSU

Brazilian Jiu Jitsu (BJJ), ook wel Gracie Jiu Jitsu genoemd, is een vechtsport die er op gericht is  je tegenstander d.m.v. een takedown/worp zo snel mogelijk naar de grond te krijgen en daar verder te gaan met het grondgevecht. Wie op de grond kan vechten heeft de beste verdedigingskansen omdat uit onderzoek blijkt dat ongeveer 80% van alle gevechten op de grond eindigt. Het doel is een dominante positie te krijgen en ervoor te zorgen dat je je tegenstander controleert. Vervolgens probeer je door een klem of een verwurging je tegenstander tot opgave te dwingen.

Het idee achter BJJ is dat een klein of zwakker persoon met de juiste technieken en bewegingen zichzelf kan verdedigen tegen een sterker en groter persoon. Brazilian Jiu Jitsu is dus zeer geschikt voor lichte en kleine mensen en natuurlijk ook voor vrouwen. Misschien dat het daarom wel de snelst groeiende vechtsport ter wereld is.

Je kunt het BJJ bij  Jongsma’s Fight Center beoefenen als zelfverdedigingsport, maar ook als competitiesport tijdens Brazilian Jiu Jitsu en/of Grappling (zonder pak) wedstrijden. Wil je nog een stapje verder gaan en de kracht van BJJ gebruiken, dan kun je later altijd nog meedoen aan MMA/Shooto wedstrijden.

De trainingen bij Jongsma’s Fight Center beginnen met  een goede en pittige warming-up, gevolgd door techniektraining,  met  tot  afsluiting  30 minuten tot een uur sparren.  Sparren en continu herhalen van oefeningen en (basis)technieken spelen een belangrijke rol bij Jongsma’s Fight Center en alle andere Jiu Jitsu Factory scholen. Een bekend motto binnen ons team is daarom ook…

 

“Beter 10 technieken 100% beheersen,
dan 100 technieken 10% beheersen”

 

Kortom, Jongsma’s Fight Center te Emmeloord biedt een compleet BJJ programma aan voor iedereen die zichzelf wil kunnen verdedigen, fitter en sterker wil worden en/of competities wil draaien in binnen- en buitenland. En dat alles binnen een gezellig en gedreven team. Het Brazilian Jiu Jitsu kan al vanaf 4 jarige leeftijd beoefend worden! We hebben groepen voor Kleuters(4 tm 5 jaar), Kids(6 tm 9 jaar), Tiener(10 tm 13 jaar) en voor Volwassenen(14+).

 

Meld je aan voor een proefles!

Jongsma’s Fight Center is aangesloten bij de BJJ Globetrotters. Brazilian Jiu Jitsu/Grappling beoefenaars van over de hele wereld die in Nederland zijn voor werk of vakantie zijn bij ons van harte welkom om mee te trainen. Geeft u ook les in het Brazilian Jiu Jitsu? Wij leren graag van u!”

Jongsma’s Fight Center is affiliated with BJJ Globetrotters.  Practitioners of Brazilian Jiu Jitsu /Grappling  from all over the world  who happen to be in the Netherlands for work  or on holiday, are most welcome to join one of our training sessions. Do you teach Brazilian Jiu Jitsu? Well,   then we’d love to learn from you!

Wil je meer info? Kom gerust eens langs voor een proefles. Dan kunt  u daadwerkelijk ervaren hoe de trainingen zijn. U kunt  zich hier aanmelden voor een proefles.