MMA

MMA staat voor Mixed Martial Arts.  Het is een combinatie van stoten,  trappen, werpen, takedowns en grondvechten (d.m.v. klemmen en verwurgingen).

Het stoten en trappen is niet zoals bij  kickboksen,  omdat er met veel meer rekening gehouden moet worden, zoals eventuele worpen,  takedowns en het grondgevecht.  Ook de handschoenen en spelregels in het MMA zijn anders.  Daarom verloopt het  staande gevecht anders  dan bij  kickboksen.

De worpen en takedowns komen veelal uit het Worstelen,  Judo en  Brazillian Jiu Jitsu. Dit zijn worpen en takedowns die relatief  makkelijk aan te leren zijn.  Dan daarbij is het slagingspercentage van deze worpen erg hoog.

Het grondgevecht is een mix van Worstelen en Brazilian Jiu Jitsu.  Dit is een bijzonder spelletje met vele details.  Hier wordt gezocht naar een dominante positie om daar  vanuit  te werken naar een submissie (klem of verwurging) of ground and pound (o.a. stoten).

Bij ons wordt er veilig getraind met als doel  blessures te vermijden. Niemand zit op  blauwe ogen en verdraaide knieën of zo  te wachten . Een ongelukje kan altijd gebeuren,  maar het  is niet de bedoeling  dat  men bont en blauw  thuiskomt.  Het sporten moet immers  leuk blijven!

Wij geven MMA les aan  volwassenen (14+).

 

Wilt u meer info? Kom gerust eens  langs voor een proefles. Dan kunt u  zelf ervaren hoe de trainingen zijn.  U kunt zich hier aanmelden voor een proefles.

Meld je aan voor een proefles!